Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φαντάσματα σε σπίτι της Θεσσαλονίκης


Μύθοι και ιστορίες τρόμου κυκλοφορούν για ένα σπίτι στην οδό Βασ. Όλγας 263 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πολλοί θεωρούν ότι κατοικείται από φαντάσματα.
Το σπίτι λέγεται ότι ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου και σήμερα δεν κατοικείται, καθώς είναι ετοιμόρροπο. Σύμφωνα με τις φήμες, όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα, ακούνε φοβερούς θορύβους από φαντάσματα, που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.
Στοιχειωμένο σπίτι χωρίς κάποια κατάρα δεν υπάρχει και έτσι λέγεται πως  όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει.
Στο παρελθόν, το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα.
Μεγάλη συζήτηση γίνεται και στο διαδίκτυο, με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο για μυστικά και πνεύματα.
"Όποιος τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμώ να μην περνάω ούτε απ' έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει",  αναφέρει ιστοσελίδα,
"Πήγαμε χθες με φίλους, αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε… Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;" γράφει νεαρός σε φόρουμ.
Δεν είναι, όμως, μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που θεωρείται ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου