Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

O IEΡΟΣ ΗΧΟΣ AUM




Το AUM αντιπροσωπεύει την Απεριόριστη Αρχή και ολόκληρο το Σύμπαν. Θεωρείται ο Πρώτος Ήχος, ο ήχος του Σύμπαντος και εμπεριέχει άλλους ήχους.
Η λέξη Aum είναι μία λέξη με πολύ μεγάλη δύναμη και θα πρέπει να προφέρεται με πολύ μεγάλο σεβασμό. Η λέξη αντιμετωπίζεται ως δόνηση. Στα σανσκριτικά αποτελείται από τα γράμματα aa, au και ma τα οποία όταν προφέρονται μαζί δημιουργούν τον ήχο Aum ή Ομ.
Είναι ένα μάντρα ή μία προσευχή, η οποία όταν επαναλαμβάνεται με την ανάλογη τονικότητα της φωνής μπορεί να συντονιστεί με όλο το σώμα έτσι ώστε ο ήχος να εισχωρήσει στο κέντρο της οντότητάς μας, την ψυχή μας ή atma.
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όλα εμπεριέχονται στον ήχο αυτό καθώς επίσης και ότι υπάρχει πέρα από τις τρείς αυτές μορφές του χρόνου.

***
Απόσπασμα οδηγίας αριθμός 1 της ΕΠΜ προς τον Εσωτερικό Κύκλο (από το βιβλίο "Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ - Γιόγκα και αποκρυφισμός", Θεοσοφικές Εκδόσεις)

"ΟΜ" εκφωνεί ο γιος της Πέμπτης Φυλής, στην αρχή και το πέρας κάθε χαιρετισμού προς τα ανθρώπινα όντα, και κάθε προσευχής του προς τις μη ανθρώπινες ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ.
"ΟΜ-ΜΑΝΙ" μουρμουρίζει ο απόγονος της Τέταρτης Φυλής ενώ, κάνοντας μια παύση, συμπληρώνει "PADME-HUM".
Αυτή η περίφημη φράση μεταφράστηκε εσφαλμένα από τους Ανατολικούς ως "Χαίρε Πετράδι στο Λωτό". Παρόλο που ο ήχος"ΟΜ" είναι ιερός για τη θεότητα, παρόλο που η λέξη "PADME" σημαίνει "στο Λωτό" και MANI σημαίνει "πολύτιμος λίθος", ούτε οι ίδιες οι λέξεις ούτε η συμβολική τους ερμηνεία έχουν αποδοθεί σωστά. Αυτή η ιερή ρήση, όχι μόνο κάθε συλλαβή αλλά και ολόκληρη η φράση εμπεριέχει μια μυστική δυναμική που παράγει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Έχει επτά έννοιες και επτά αποτελέσματα τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους.Οι επτά έννοιες και τα επτά αποτελέσματα εξαρτώνται όχι απλώς από τον τονισμό κάθε συλλαβής όταν εκφωνείται, αλλά ολόκληρης της ιερής φράσης.
...Συνεπώς όταν η μυστική φράση OM MANI PADME HUM κατανοηθεί ορθά, αντί να ερμηνεύεται ως "Χαίρε Πετράδι στο Λωτό" δίχως ουσία λέξεις, διαπιστώνεται ότι εμπεριέχει μια αναφορά στην ακατάλυτη ενότητα μεταξύ Ανθρώπου και Κόσμου, η οποία αποδίδεται με επτά διαφορετικούς τρόπους και έχει τη δυνατότητα επταπλής εφαρμογής σε αντίστοιχου αριθμού επίπεδα σκέψης και δράσης. Από οποιαδήποτε πλευρά και αν την εξετάσουμε σημαίνει: "Είμαι εκείνο που είμαι", "Είμαι μέσα σε εσένα και εσύ μέσα σε Εμένα". Με αυτή τη σύνδεση  και συνένωση, ο αγνός και καλός άνθρωπος γίνεται ένας θεός.
Συνειδητά ή υποσυνείδητα, με την εκφώνησή της μπορεί να προκαλέσει ή να αποβεί ο ίδιος αίτιο αναπόφευκτων αποτελεσμάτων. Στην πρώτη περίπτωση (συνειδητά) αν είναι Μυημένος -φυσικά εννοούμε μύστης της δεξιάς ατραπού και μόνο- μπορεί να αποστείλει ένα ευεργετικό και προστατευτικό κύμα ενένργειας, που θα ωφελήσει και θα προασπίσει άτομα αλλά ακόμα και ολόκληρα έθνη. Στη δεύτερη περίπτωση (υποσυνείδητα) παρότι ένας καλός άνθρωπος μπορεί να έχει πλήρη άγνοια του γεγονότος, αποβαίνει ασπίδα προστασίας για οποιονδήποτε βρίσκεται πλησίον του.
Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν ερμηνευθεί με σαφήνεια η αληθής παρουσία των αριθμών στον ήχο και, κατά συνέπεια, στα γράμματα και τις λέξεις. Να είστε όμως προσεκτικοί όσοι διαβάζετε τα γραφόμενά μου. Μην χρησιμοποιείτε μάταια αυτές τις λέξεις ή όταν βρίσκεστε εν βρασμώ ψυχής, για να μην γίνετε εσείς οι ίδιοι το πρώτο θύμα κακής χρήσης της ή, ακόμη χειρότερα, να μην επισύρετε κινδύνους σε εκείνους που αγαπάτε.

Η ρήση αυτή θεωρείται ότι παραδόθηκε στα έθνη της Κεντρικής Ασίας από τον Padmapani. Αλλά ποιός είναι ο Padmapani? Ο καθένας εξ ημών θα τον αναγνωρίσει μόνος του όταν θα είναι έτοιμος. Καθένας από εμάς έχει μέσα του το "Πετράδι στο Λωτό" είτε το αποκαλούμε Padmapani, Κρίσνα, Βούδα ή Χριστό ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία θέλουμε να δώσουμε στον εντός ημών Θείο Εαυτό.

Η εξωτερική ερμηνεία του σχετικού μύθου έχει ως εξής: Λέγεται πως όταν ο υπέρτατος Βούδας, ο Amitabha,  δημιουργούσε τον άνθρωπο, άφησε μια ροζ ακτίνα να εκτιναχθεί από το δεξί του μάτι. Η ακτίνα ήχησε με ένα δικό της ήχο και αποκαλύφθηκε ο Padmapani Bodhisattva. Ύστερα η Θεότητα επέτρεψε να διαχυθεί ένα κύμα γαλάζιου φωτός από το αριστερό της μάτι και, λαμβάνοντας τη μορφή δύο παρθένων Dolma απέκτησε δύναμη να διαφωτίσει το νου των ζώντων όντων. Κατόπιν ο Amitabha κάλεσε την σύνθεση που αργότερα έλαβε τη διαμονή της μέσα στον άνθρωπο: OM MANI PADME HUM (Είμαι το Πετράδι στο Λωτό και εκεί θα παραμείνω). Τότε ο Padmapani, ο "Ένας στο Λωτό" ορκίσθηκε να μην σταματήσει ποτέ να εργάζεται έως ότου η ανθρωπότητα αποβεί ικανή να διαισθανθεί την παρουσία Του εντός της καρδιάς της, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι άνθρωποι από την αθλιότητα της επαναγέννησης. Ορκίσθηκε επίσης να εκτελέσει το καθήκον αυτό πριν την ολοκλήρωση της Κάλπα και πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση αποτυχίας, επιθυμούσε να θρυμματισθεί το κεφάλι του σε αναρίθμητα κομμάτια. Η Κάλπα ολοκληρώθηκε αλλά η Ανθρωπότητα δεν ένιωσε την παρουσία Του εξαιτίας της κρύας και μοχθηρής καρδιάς της. Συγκινημένη και γεμάτη συμπόνια η θεότητα συνένωσε εκ νέου τα κομμάτια σχηματίζοντας δέκα κεφαλές, τρεις λευκές, και επτά ποικιλόχρωμες. Από εκείνη την ημέρα, ο Άνθρωπος έγινε ένας τέλειος αριθμός, ή ΔΕΚΑΔΑ.

Στον παραπάνω μύθο χρησιμοποιείται η δύναμη του ΗΧΟΥ, του ΧΡΩΜΑΤΟΣ και του ΑΡΙΘΜΟΥ, προκειμένου να καλυφθεί με ευφυή τρόπο η αληθινή εσωτερική του σημασία. Από τον Amitabha -ή την άνευ χρώματος ή λευκή δόξα- εκπορεύονται τα επτά χρώματα του πρίσματος. Καθένα από αυτά εκπέμπει ένα ανάλογο ήχο διαμορφώνοντας τη μουσική κλίμακα με τις επτά νότες. ...Επειδή η Γεωμετρία μαζί με την επιστήμη των μαθηματικών συνδέονται με την Αρχιτεκτονική και, επίσης -σε Συμπαντικό επίπεδο- με την Κοσμογονία, οι δέκα Στιγμές της Πυθαγόρειας Τετρακτύος ή Τετράδας, που έγιναν σύμβολο του Μακρόκοσμου και του Μικρόκοσμου ή ανθρώπου που είναι εικόνα του πρώτου, υποδιαιρέθηκαν, στη συνέχεια, σε δέκα επιμέρους στιγμές και σε αυτό βοήθησε η ίδια η Φύση.
...Στον μύθο του Padmapani, κυριαρχούν οι αριθμοί 3,4,7,10 ως σύνθεση της Μονάδας, του Ανθρώπου. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την έννοια και τη δυναμική αυτών των αριθμών στους διάφορους και ποικίλους  συνδυασμούς τους, στην αμοιβαία αναλογία τους με τους ήχους (ή λέξεις) και τα χρώματα ή συχνότητες των κραδασμών.

Η λέξη OM  ή AUM είναι η παντοτινή κρυμμένη αρχέγονη τριαδική διαφοροποίηση όχι από, αλλά μέσα στο ΕΝΑ Απόλυτο, και συμβολίζεται με τον αριθμό 4, την Τετρακτύ στον μεταφυσικό κόσμο. Είναι η Μονάδα ή Atman, το ύψιστο πνεύμα στον άνθωπο που, σε συνδυασμό με το buddhi και το manas συνιστούν την ανώτερη Τριάδα. ...To AUM είναι η πηγή του Αμήν. Η λέξη "Αμήν" δεν σημαίνει "ας γίνει" ή "αληθώς" αλλά στην κυριολεξία σημαίνει "ο παρέχων ύπαρξη" και ο "λαμβάνων ζωή".
Η Εσωτερική Επιστήμη διδάσκει ότι κάθε ήχος στον ορατό κόσμο αφυπνίζει τον αντίστοιχό του στα αόρατα βασίλεια, και ωθεί μια δύναμη ή άλλη ενέργεια σε δράση στην απόκρυφη πλευρά της Φύσης.
...Η προσευχή θα πρέπει να γίνεται νοερά απευθυνόμενη στον εντός ημών "Πατέρα".
...Προκειμένου να επέλθουν ευεργετικά αποτελέσματα, η προσευχή πρέπει να εκφωνείται από "κάποιον που να γνωρίζει πώς να γίνεται ακουστός εν σιωπή" γιατί δεν είναι πλέον μια προσευχή αλλά μια εντολή. Για ποιο λόγο αναγράφεται ότι ο Ιησούς απαγόρευσε στους ακροατές του και τους ακολούθους του να πηγαίνουν σε δημόσιες συναγωγές? Σίγουρα, κάθε προσευχόμενος άνθρωπος δεν ήταν ούτε υποκριτής  και ψεύτης, ούτε Φαρισαίος που αγαπούσε να προσεύχεται δημοσίως για να τον παρατηρούν οι άλλοι. Υποθέτουμε ότι ο Ιησούς είχε τους λόγους του λοιπόν. Τους ίδιους λόγους που ωθούν τον έμπειρο αποκρυφιστή να απαγορεύει στους μαθητές του να συχνάζουν σε πολυπληθείς τόπους και να αποφεύγουν θρησκευτικές συγκεντρώσεις ή χώρους πνευματιστικών συνεδριών, εκτός και αν οι ίδιοι συμπλέουν ψυσικά με το εκεί πλήθος.
Εκείνο το οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όταν προσευχόμαστε είναι να έχουμε αγνή συνείδηση και να δυνατή επιθυμία να ευεργετίσουμε την Ανθρωπότητα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου