Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Φανταστικό!!!Ο διαλογισμός προλαμβάνει το κρυολόγημα!!!


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη όσοι επιδόθηκαν στη συγκεκριμένη πνευματική άσκηση για 2 μήνες εμφάνισαν σπανιότερα συμπτώματα όπως συνάχι, πονόλαιμο και καταρροή μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Ο διαλογισμός προλαμβάνει το κρυολόγημα












Ο διαλογισμός σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην πρόληψη λοιμώξεων κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ειδικότερα, ενήλικες που επέλεξαν τη συγκεκριμένη πνευματική άσκηση ή κάποια φυσική δραστηριότητα ήπιας έντασης, όπως τζόγκινγκ, για διάστημα δύο μηνών παρουσίασαν κρυολόγημα σε μικρότερη συχνότητα συγκριτικά με όσους δεν έκαναν τίποτε. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χώρισαν 149 ανθρώπους σε τρεις ομάδες: Τα άτομα της πρώτης έκαναν διαλογισμό, της δεύτερης τζόγκινγκ και εκείνα της τρίτης δεν έκαναν καμία αλλαγή στον τρόπο ζωής τους.

Μετά από δύο μήνες οι ερευνητές παρακολούθησαν την καθημερινότητα των εθελοντών για μια ορισμένη περίοδο (Σεπτέμβριος-Μάιος), καταγράφοντας τη συχνότητα που εκείνοι εμφάνιζαν συμπτώματα κρυολογήματος, δηλαδή συνάχι, καταρροή, φτάρνισμα και πονόλαιμο.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι όσοι διαλογίζονταν απουσίασαν συνολικά 76% λιγότερο από τη δουλειά απ' ό,τι εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε. Όσοι πάλι ασκούνταν έλειψαν 48% λιγότερο.
Επιπλέον, φάνηκε ότι η πνευματική άσκηση μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων έως 50%, ενώ η άσκηση μέχρι 40% αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο δρ Μπρους Μπάρετ, επικεφαλής της έρευνας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, «τίποτε μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει ότι ο διαλογισμός προλαμβάνει αναπνευστικές λοιμώξεις». Και πρόσθεσε: «Το εμβόλιο της γρίπης είναι μερικώς αποτελεσματικό, γιατί δουλεύει κυρίως για ορισμένα στελέχη του ιού κάθε χρόνο. Επομένως, το επίπεδο προστασίας 40%-50% που έχουμε με το διαλογισμό είναι πολύ σημαντικό, όπως και το αντίστοιχο που προσφέρει η άσκηση, το οποίο φτάνει το 30%-40%».

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Family Medicine. Περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη του διαλογισμού θα διαβάσετε στο τεύχος Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου