Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Παρά τις άδικες δυσφημίσεις που έχει υποστεί ο διαλογισμός από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ωστόσο παραμένει μια μέθοδος η οποία αφυπνίζει τον άνθρωπο. Είναι τόσο φυσικός και τόσο εύκολος που είναι κρίμα να μην τον εφαρμόζει κανείς.
Τα ωφέλη κυρίως που αποφέρει είναι:

  1. Πνευματικά
  2. Ψυχικά
  3. Νοητικά
  4. Συναισθηματικά
  5. Σωματικά
Ο Διαλογισμός κάνει τον άνθρωπο να συνειδητοποιεί πως δεν είναι αποχωρισμένος από τα άλλα όντα .Με τον διαλογισμό η Αγάπη γίνεται εφικτή και η ένωση με την Ψυχή δεν είναι απατηλό όνειρο αλλά πραγματικότητα.

Ο Διαλογισμός αναπτύσσει τον Νου μας, τον τον Αφηρημένο όσο και τον Κατώτερο ή Συγκεκριμένο Νου που ονομάζουμε συνήθως με τη λέξη "λογική".Η ανάπτυξη αυτή είναι πολύ ωφέλιμη για επιστήμονες ή διανοούμενους.

Ο Διαλογισμός βάζει μια τάξη στα άστατα συναισθήματά μας που τόσο μας τυρανάνε όλους. Με τον διαλογισμό, τα συναισθήματα χαλιναγωγούνται και συγκρατούνται. Ειδικά τα κατώτερα συναισθήματα όπως ξεσπάσματα θυμού, κυκλοθυμίες, καταθλίψεις, βίαιες συμπεριφορές, μίση και άλλα συναφή, μπορούν να ελεγχθούν κατά βούληση.

Ο Διαλογισμός προσφέρει θετικά αποτελέσματα πάνω στο σώμα. Το κάνει πιο δυνατό και πιο υγιές κάτι που έχει αποδειχτεί και πειραματικά σε μεγάλα πανεπιστήμια από σοβαρούς μελετητές. 

Η προπαγάνδα τελικά κατά του διαλογισμού είναι άσκοπη, κακόβουλη και δημιουργείται μόνο από προκατειλημμένους ή φοβισμένους ανθρώπους που τρέμουν μόνο αυτό που αγνοούν.

Αυτά είναι, σε γενικές γραμμές, οφέλη του διαλογισμού στον άνθρωπο. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να διαπιστώσει κανείς αλλά τα ανωτέρω είναι τα κυριότερα και τα πιο χρήσιμα κατά την άποψη του γράφοντος. 

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου