Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι ο ερωτισμός στην τέχνη;;;;


O ερωτισμός στη τέχνη είναι ένα τεράστιο θέμα.
Εδώ θα το αναπτύξουμε σχετικά περιληπτικά λόγω των πολυποίκιλων προεκτάσεων που έχει.
Το γυμνό στη τέχνη, όταν υπάρχει, παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε δεν είναι ούτε πρόστυχο ούτε χυδαίο.
Αυτό γίνεται γιατί το γυμνό στην τέχνη θέλει να παρουσιάσει την Ομορφιά, Κάλλος και το Ωραίο του Ανθρώπινου σώματος.
Τα ακάλυπτα στήθη της Αφροδίτης της Μήλου δεν είναι χυδαία και δεν προκαλούν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.
Όσοι κάνουν ζωγραφική μαθαίνουν να ζωγραφίζουν γυμνό όχι για να ζωγραφίζουν μετά χυδαιότητες αλλά για να αναδείξουν το κάλλος του ανθρώπινου σώματος.
Πρόσφατα ο γράφων, είδε σε βίντεο γυμνική γιόγκα (naked yoga).
Kαι αλήθεια, δεν είδε χυδαιότητα αλλά ομορφιά!!!
Ο σκοπός και η πρόθεση που αποκαλύπτεται ένα σώμα έχει μεγάλη σημασία.
Και η πρόθεση της "αποκάλυψης" αυτής φαίνεται.
Τα όρια λοιπόν, είναι πολύ λεπτά αλλά ο μέσος άνθρωπος καταλαβαίνει τη διαφορά ακόμη και αν δεν έχει διαβάσει ειδικά βιβλία για το θέμα.
Οι "Δεσποινίδες της Αβινιόν" δεν έχουν λοιπόν χυδαιότητα και σίγουρα δεν έχει χυδαιότητα ο πίνακας "γεύμα στην χλόη" του Μανέ, που παρουσιάζει μια γυμνή γυναίκα μαζί δυο άντρες να γευματίζουν.
Όμως μια γυναίκα ή ένας άντρας αποκαλύπτεται προκειμένου να δείξει κάποιου είδους γεννετήσια πράξη με άσεμνο και άσχημο τρόπο;;;Eκεί τι συμβαίνει;;;
Eκει λοιπόν, έχουμε χυδαιότητα.Εκεί έχουμε την παρουσίαση του ηδονισμού αυτού καθ’ αυτού με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, πράγμα που είναι παγκοσμίως καταδικαστέο.Εκεί δεν έχουμε αισθητική αλλά μια διαταραγμένη πράξη που οδηγεί σε διαταραγμένα αποτελέσματα.
Ο σκοπός λοιπόν(όπως είπαμε πιο πάνω)είναι πολύ σημαντικός.
Δε μπορούμε να τον αγνοήσουμε.
Ο ερωτισμός στη τέχνη εξευγενίζει την Ψυχή μας ενώ η χυδαιότητα την ρίχνει στην Άβυσσο.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι η έμπνευση στη τέχνη;;;;

Έμπνευση: H έμπνευση είναι η τρομερή και ανίκητη συστρεφόμενη ροή ανώτερων πνευματικών ενεργειών υπό μορφή φωτεινής δίνης που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του καλλιτέχνη και μεταφέρει σε αυτόν(τον καλλιτέχνη)από τον αόρατο κόσμο παμέγιστης αξίας ιδεώδη καθώς θεσπέσιες μορφές ή αρμονίες. Ο καλλιτέχνης είναι ο Καταγραφέας ή Υλοποιητής αυτών των ενεργειών. Όσο πιο μεγάλος είναι ο καλλιτέχνης τόσο πιο καλά τις καταγράφει στον ορατό κόσμο και τόσο πιο καλά περνά τα μήνυματα του Αόρατου στους συνανθρώπους του.
Η έμπνευση έτσι καθίσταται και η ακύρωση κάθε αθε'ι'στικής λογικής.
Ο Καλλιτέχνης που βλέπει την έμπνευση, την "ζει"(με όλη την σημασία της λέξεως)και πολλές φορές την βλέπει μπροστά του όπως οι προφήτες τις Βίβλου βλέπανε τα οράματα. Άλλωστε, και οι καλλιτέχνες, είναι οι "Προφήτες" του Πολιτισμού της Ανθρωπότητας δίνωντας όθηση στην ηθικοπλαστική και μπιχεβιοριστική(συμπεριφοριστική)εξέλιξη της ψυχολογίας σε κάθε σκεπτόμενη προσωπικότητα.

Συμπερασματικά, το μεγάλο μυστικό όλων των καλλιτεχνών είναι η επαφή με το αόρατο, η δεκτικότητα να κατεβάζουν υψηλής τάξης μαγευτικές ενέργειες και να τους δίνουν μορφή.
Αν κάποιος λοιπόν θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη, τον συμβουλεύω, πρώτα, να ανοίξει την ψυχική του διόρυγα για να κατέλθουν σε αυτόν τα φώτα της δημιουργικότητας.Τα υπόλοιπα είναι απλώς τεχνικές λεπτομέρειες.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ "ΝΑΙ" ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Το «Yes» είναι μια από τις πιο διεθνώς διαδεδομένες λέξεις στον κόσμο. Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν κάποια παραλλαγή της λέξης που χρησιμοποιούν για επιβεβαίωση και όλες αυτές οι παραλλαγές ακούγονται παρόμοιες. Μόνο που στην πόλη Umeå της βόρειας Σουηδίας ισχύει κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού οι ντόπιοι έχουν έναν πολύ μοναδικό τρόπο να λένε «Ναι», ο οποίος θα σας εκπλήξει!



Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτες τεχνολογίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη !!!

Απίστευτες τεχνολογίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη !!!!!!!!

Καθώς η επιστημονική έρευνα προχωρά καινούριες τεχνολογικές ανακαλύψεις κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Μερικές από αυτές μας είναι αρκετά οικείες, άλλες πάλι φαίνεται να έρχονται από...

το μακρινό μέλλον.

Σας παρουσιάζουμε τεχνολογίες που βρίσκονται στην αιχμή της επιστημονικής έρευνας και παρόλο που ακούγονται απίστευτες δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας.
6. Αντηλιακό χάπι


Ένα αποτελεσματικό αντηλιακό που μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα είναι σίγουρα μια ανακάλυψη που θα τύχει ευρείας αποδοχής. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι ένα εκχύλισμα φτέρης, που περιέχει την ένωση polypodium leucotomos, μπορεί να λειτουργήσει ως αντηλιακό χάπι.
Επίσης πολλά υποσχόμενη είναι μια μελέτη στο King College του Λονδίνου, η οποία έχει προσδιορίσει μια μέθοδο με την οποία κοράλλι προστατεύει τον εαυτό του από την υπεριώδη ακτινοβολία μέσα από τη σχέση του με μια συμβιωτική άλγη που ζει μέσα σε αυτό.





Η άλγη παράγει μια χημική ένωση η οποία μετατρέπεται από το κοράλλι σε… αντηλιακό, προς όφελος όχι μόνο του κοραλλιού και τα φυκιών, αλλά και των ψαριών που τρέφονται απ’ αυτά. Οι μελέτες βέβαια ακόμη δεν έχουν δοκιμαστεί σε ευρύ δείγμα ώστε τα χάπια να χαρακτηριστούν ασφαλή.
5. Υπολογιστές και κινητά ευλίγιστα και λεπτά σα χαρτί

 

Πρόσφατα η εταιρεία Plastic Logic παρουσίασε ένα νέο προϊόν με τη χαρακτηριστική ονομασία Papertab (Paper+tablet). Είναι ένα πλήρως λειτουργικό tablet λεπτό και ευλύγιστο σα χαρτί. Επίσης μια Καναδό-αμερικανική σύμπραξη παρουσίασε ένα smart phone με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών υπολογίζουν ότι σε 5 με 10 χρόνια θα είναι εφικτή (οικονομικά) η μαζική παραγωγή.
4. Ολογραφική τηλεόραση

 

Ερευνητές στο MIT, έχουν δημιουργήσει ένα τσιπ που μπορεί να υποστηρίξει μια ολογραφική οθόνη των 50 gigapixels ανά δευτερόλεπτο – αρκετά για να προσομοιώσουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Nature.
Όπως ισχυρίζεται ο Michael Bove, επικεφαλής της ομάδας Object-Based Media του ΜΙΤ, η τεχνολογία δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε οθόνες αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό η ολογραφική τηλεόραση να είναι έτοιμη για την αγορά μέσα σε 10 χρόνια και μάλιστα με τιμές αντίστοιχες των συμβατικών τηλεοράσεων!
3. Τεχνητά βράγχια

 

Οι επιστήμονες επιδιώκουν από καιρό να κατασκευάσουν μια υποβρύχια αναπνευστική συσκευή που δεν αποθηκεύει οξυγόνο, αλλά το εξάγει από το νερό όπως ακριβώς κάνουν τα βράγχια στα ψάρια. Ο Ισραηλινός εφευρέτης Alon Bodner έχει πλησιάσει αρκετά.
Η συσκευή που κατασκεύασε, εύστοχα ονομάστηκε LikeAFish, λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια φυγόκεντρο για να μειώσει την πίεση του νερού μέσα σε ένα αεροστεγή θάλαμο. Δεδομένου ότι μόνο μια μικρή ποσότητα οξυγόνου περιέχεται στο νερό, η συσκευή πρέπει να επεξεργάζεται περίπου 190 λίτρα νερού ανά λεπτό, προκειμένου ένα μέσο άτομο να μπορεί να αναπνεύσει άνετα.
Το μόνο πραγματικό εμπόδιο για την εφαρμογή είναι το μέγεθος και το βάρος, ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή ενός πρωτοτύπου ενώ παράλληλα η συσκευή εξετάζεται για στρατιωτική χρήση αρκετά χρόνια τώρα.
2. Αναγέννηση δοντιών

 

Η αναγέννηση των τμημάτων του ανθρώπινου σώματος ανήκει για πολλούς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αν και πολλά είδη ζώων μπορούν να αναγεννήσουν μέλη που έχουν χάσει. Είναι γνωστό ότι οι αλιγάτορες είναι σε θέση να αναγεννήσουν τα δόντια που χάνουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η δομή των δοντιών στους αλιγάτορες, είναι αρκετά παρόμοια με τη δική μας.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εσωτερικές περιοχές των δοντιών περιέχουν ζωντανό ιστό, γνωστό ως πολφό, που δεν αναγεννάται. Ωστόσο η λύση μπορεί να βρεθεί στα βλαστοκύτταρα. Πανεπιστήμιο της Γιούτα σε μελέτη το Νοέμβριο του 2012 επιβεβαίωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα εργαστήριο.
1. Ασύρματος ηλεκτρισμός

 Η έννοια της ασύρματης ηλεκτρικής ενέργειας συζητάτε πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Πολλοί σήμερα γνωρίζουν ότι, ακόμη και αν δεν έχει προφανώς ακόμη να αναπτυχθεί μαζικά, ασύρματη μεταφορά ενέργειας υπάρχει στην πραγματικότητα.
Η ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι ήδη πραγματικότητα και η σχετική τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνεται. Εταιρείες όπως η Witricity είναι στη διαδικασία ανάπτυξης ηλεκτρικών «hubs» που θα μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα ολόκληρο σπίτι σας. Τους πρωτότυπο ονομάζεται «Prodigy» και βασίζεται σε έρευνα που έγινε από το φυσικό Marin Soljacic του MIT.
Λειτουργεί με την εκμετάλλευση του γεγονότος ότι ορισμένες συχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διευκολύνουν την ευκολία της μεταφοράς ενέργειας, και δύο αντικείμενα που συντονίζονται με μια τέτοια συχνότητα μπορούν εύκολα να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ τους, ακόμα και σε κάποια απόσταση. Όταν η τεχνολογία τελειοποιηθεί (πολλοί ισχυρίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία), θα φέρει το τέλος των μπαταριών και ίσως τον καλωδίων.

Αντικείμενα που έχουν εφευρεθεί από γυναίκες


Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σήμερα έχουν εφευρεθεί από γυναίκες. Οι χάρτινες σακούλες, ο σκουπιδοτενεκές, οι πάνες μιας χρήσης, το δισκοπρίονο, οι υαλοκαθαριστήρες, οι φωτοβολίδες μέχρι και το... επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly! 
Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικά από τα πράγματα που έχουν εφεύρει γυναίκες, όπως τη συγκέντρωσε το mentalfloss.com:
 
1. Η χάρτινη σακούλα
Οι χάρτινες σακούλες εμφανίστηκαν στην Αμερική το 1868, όταν η εργάτρια σε βαμβακουργείο Margaret Knight εφηύρε μια μηχανή, με την οποία μπορούσε να φτιάχνει τις σακούλες με τετράγωνο πάτο. Αρχικά, οι χάρτινες σακούλες έμοιαζαν με φακέλους. Ο Charles Annan προσπάθησε να της κλέψει την ιδέα και να την πατεντάρει, όμως η Knight τού έκανε μήνυση, την οποία και κέρδισε το 1871.
 
2. Kevlar
Ελαφρύ και υψηλής αντοχής, το Kevlar είναι πέντε φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι. Η Stephanie Kwolek, που εργαζόταν στην εταιρεία DuPont, το έφτιαξε κατά λάθος ενώ προσπαθούσε να τελειοποιήσει ένα υλικό για πιο ελαφριά ελαστικά αυτοκινήτων και πατένταρε την εφεύρεσή της το 1966.
 
3. Ο σκουπιδοτενεκές με ποδόπληκτρο
Η Lillian Gilbreth τελειοποίησε υπάρχουσες εφευρέσεις, κάνοντας μικρές αλλά ευφυέστατες προσθήκες. Στις αρχές του 1900 σχεδίασε τα ράφια στις πόρτες των ψυγείων, έκανε τα ανοιχτήρια πιο εύκολα στη χρήση και πρόσθεσε ένα ποδόπληκτρο στους κάδους απορριμμάτων.
 
4. Monopoly
Η Elizabeth Magie δημιούργησε το παιχνίδι «The Landlord's Game» προκειμένου μεταδώσει την οικονομική θεωρία Georgism, διδάσκοντας στους παίκτες την αδικία της αρπαγής γης, τα μειονεκτήματα της ενοικίασης και την ανάγκη για καθιέρωση ενός ενιαίου φόρου αξίας της γης για τους ιδιοκτήτες. Η Magie πατένταρε το επιτραπέζιο παιχνίδι το 1904. Τριάντα χρόνια μετά, ο Charles Darrow βασιζόμενος σε αυτό, πούλησε τη «Monopoly» στην εταιρεία Parker Brothers. Η εταιρεία αγόρασε την πατέντα της Magie για 500 δολάρια.
 
5. Υαλοκαθαριστήρες
Οι οδηγοί αρχικά αμφισβήτησαν την εφεύρεση της Mary Anderson, η οποία κατασκεύασε τους πρώτους χειροκίνητους υαλοκαθαριστήρες το 1903. Πίστευαν ότι ήταν πιο ασφαλές να οδηγεί κανείς στη βροχή και το χιόνι κι ας μην έβλεπε καλά, από το να χρειάζεται να τραβάει ένα μοχλό για να καθαρίσει το τζάμι. (Μία άλλη γυναίκα, η Charlotte Bridgwood, εφηύρε μια αυτόματη εκδοχή υαλοκαθαριστήρων με ένα ηλεκτρικό ρολό το 1917. Ούτε αυτή γνώρισε αποδοχή). Η πατέντα της Anderson έληξε το 1920. Η Cadillac ήταν η πρώτη που πρόσθεσε τους υαλοκαθαριστήρες στα μοντέλα της και σύντομα ακολούθησαν κι άλλες εταιρείες.
 
6. Πάνες μιας χρήσης
Το 1951 η Marion Donovan άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι μητέρες φρόντιζαν τα παιδιά τους! Η αδιάβροχη πάνα -αρχικά είχε κατασκευαστεί με κουρτίνα μπάνιου- πουλήθηκε για πρώτη φορά στη Saks Fifth Avenue. Η Donovan πούλησε την πατέντα στην Keko Corporation για ένα εκατομμύριο δολάρια και μετά από μερικά χρόνια δημιούργησε τις πάνες μιας χρήση. Τα Pampers «γεννήθηκαν» το 1961.
 
7. Το πλυντήριο πιάτων
Πατενταρίστηκε το 1886 από την Josephine Cochrane, η οποία μπορεί να μην το χρησιμοποιούσε η ίδια, όμως έκανε πιο εύκολη τη ζωή των υπηρετριών της.
 
8. Το σβηστικό

Η γραμματέας Bette Nesmith Graham χρησιμοποιούσε κρυφά λευκή μπογιά για να διορθώνει τα τυπογραφικά της λάθη. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να τελειοποιήσει τη «φόρμουλά» της στην κουζίνα της και πατεντάρει το «Liquid Paper» το 1958. Η Gillette αγόρασε την εταιρεία της το 1979 έναντι 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων... κι αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος!
 
9. Η εξέταση Apgar
Κάθε μωρό που έρχεται στον κόσμο, ξεκινά τη ζωή του με μια σειρά... εξετάσεων, ξεκινώντας από την εξέταση Apgar, η οποία πήρε το όνομά της από την μαιευτήρα-αναισθησιολόγο Dr. Virginia Apgar. Το 1952 η Apgar εξέταζε τα νεογέννητα ένα λεπτό και πέντε λεπτά μετά τη γέννησή τους, για να διαπιστώσει αν χρειάζονταν άμεση φροντίδα. Δέκα χρόνια μετά, η ιατρική κοινότητα δημιούργησε ένα αρκτικόλεξο, βασισμένο στα γράμματα του επιθέτου της, προκειμένου οι γιατροί να θυμούνται τι πρέπει να εξετάζουν: Appearance (εμφάνιση), Pulse (παλμοί), Grimace (μορφασμοί), Activity (ενεργητικότητα), Respiration (αναπνοή).
 
10. Φωτοβολίδες
Η Martha Coston δε βρήκε μόνη της την ιδέα για την κατασκευή φωτοβολίδων, αλλά βασίστηκε σε κάποια σχέδια του συζύγου της που βρήκε σε ένα ημερολόγιο μετά το θάνατό του. Αφιέρωσε 10 χρόνια από τη ζωή της στο πλευρό χημικών και πυροτεχνουργών, προκειμένου να κάνει την ιδέα αυτή πραγματικότητα. Στην πατέντα που κατοχύρωσε το 1859 η ίδια εμφανίζεται ως «διαχειρίστρια», ενώ ο νεκρός σύζυγός της ως ο «εφευρέτης».
 
11. Το δισκοπρίονο
Η υφάντρα Tabitha Babbitt ήταν η πρώτη που πρότεινε οι ξυλουργοί να χρησιμοποιούν ένα δισκοπρίονο. Κατασκεύασε ένα πρωτότυπο και το εφάρμοσε στην ανέμη της το 1813. Η θρησκευτική κοινότητα Shaker στην οποία ζούσε η Tabitha δεν δέχτηκε να κατοχυρώσει την πατέντα της, ωστόσο εκμευταλλεύτηκαν στο έπακρο την εφεύρεσή της.
 
12. Αφαιρέσιμο λουρί σκύλων 

Η Mary A. Delaney από τη Νέα Υόρκη πατένταρε το πρώτο αφαιρέσιμο λουρί σκύλων το 1908. Εφάρμοζε στο κολάρο, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να έχουν υπό τον έλεγχό τους τα ζώα και αφήνοντας ένα χώρο ελευθερίας κινήσεων για τα σκυλιά. Έντεκα χρόνια μετά ο R.C. O'Connor κατοχύρωσε ένα παρόμοιο λουρί, αυτή τη φορά για... παιδιά.
 
13. Υποβρύχιο τηλεσκόπιο και λάμπα 

Η Sarah Mather εφηύρε το τηλεσκόπιο-λάμπα για υποβρύχια το 1845. 

14. Πτυσσόμενο κρεβάτι
Το πτυσσόμενο κρεβάτι της Sarah E. Goode όχι μόνο ήταν ιδανικό για μικρά σπίτια, αλλά το 1885 την έκανε την πρώτη Αφροαμερικανή με μια πατέντα στις ΗΠΑ. 

15. Το ηλιακό σπίτι

Η ουγγαρέζα βιοφυσικός Maria Telkes δημιούργησε το πρώτο 100% ηλιακό σπίτι. Το 1947 εφηύρε τη θρεμοηλεκτική γεννήτρια, για να ζεσταίνει το Dover House, που κατασκεύασε με τη βοήθεια της αρχιτέκτονος Eleanor Raymond. Ο μηχανισμός που δημιούργησε «έβγαλε» τρεις χειμώνες στη Μασαχουσέτη, προτού χαλάσει.
 
16. Το αόρατο γυαλί
Η Katharine Blodgett ήταν η πρώτη γυναίκα επιστήμονας που εργάστηκε στην General Electric's. Το 1935 ανακάλυψε τον τρόπο για να κάνει το γυαλί να μην αντανακλά και να παραμορφώνει. Η εφεύρεσή της έφερε επανάσταση στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών, των μικροσκοπίων, των γυαλιών οράσεως κ.ά.
 
17. Υπολογιστές

Η Grace Hopper ήταν αμερικανίδα καθηγήτρια μαθηματικών και αξιωματικός του Αμερικανικού Ναυτικού. «Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση των - τότε πρωτοεμφανιζόμενων - υπολογιστών και κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρης της ζωής της υπήρξε ηγέτης στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού, από τις «πρωτόγονες» τεχνικές προγραμματισμού στη χρήση και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη προηγμένων μεταγλωττιστών», σύμφωνα με τη Wikipedia. Μαζί με τον Howard Aiken σχεδίασαν το 1944 τον Mark I computer, ένα μηχάνημα πέντε τόνων στο μέγεθος ενός δωματίου. Το 1959 συμμετείχε στην ομάδα που ανέπτυξε την COBOL, μία από τις πρώτες γλώσσες προγραμματισμού.