Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι η έμπνευση στη τέχνη;;;;

Έμπνευση: H έμπνευση είναι η τρομερή και ανίκητη συστρεφόμενη ροή ανώτερων πνευματικών ενεργειών υπό μορφή φωτεινής δίνης που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του καλλιτέχνη και μεταφέρει σε αυτόν(τον καλλιτέχνη)από τον αόρατο κόσμο παμέγιστης αξίας ιδεώδη καθώς θεσπέσιες μορφές ή αρμονίες. Ο καλλιτέχνης είναι ο Καταγραφέας ή Υλοποιητής αυτών των ενεργειών. Όσο πιο μεγάλος είναι ο καλλιτέχνης τόσο πιο καλά τις καταγράφει στον ορατό κόσμο και τόσο πιο καλά περνά τα μήνυματα του Αόρατου στους συνανθρώπους του.
Η έμπνευση έτσι καθίσταται και η ακύρωση κάθε αθε'ι'στικής λογικής.
Ο Καλλιτέχνης που βλέπει την έμπνευση, την "ζει"(με όλη την σημασία της λέξεως)και πολλές φορές την βλέπει μπροστά του όπως οι προφήτες τις Βίβλου βλέπανε τα οράματα. Άλλωστε, και οι καλλιτέχνες, είναι οι "Προφήτες" του Πολιτισμού της Ανθρωπότητας δίνωντας όθηση στην ηθικοπλαστική και μπιχεβιοριστική(συμπεριφοριστική)εξέλιξη της ψυχολογίας σε κάθε σκεπτόμενη προσωπικότητα.

Συμπερασματικά, το μεγάλο μυστικό όλων των καλλιτεχνών είναι η επαφή με το αόρατο, η δεκτικότητα να κατεβάζουν υψηλής τάξης μαγευτικές ενέργειες και να τους δίνουν μορφή.
Αν κάποιος λοιπόν θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη, τον συμβουλεύω, πρώτα, να ανοίξει την ψυχική του διόρυγα για να κατέλθουν σε αυτόν τα φώτα της δημιουργικότητας.Τα υπόλοιπα είναι απλώς τεχνικές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου