Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ποιός είναι άραγε ο σωστός τρόπος λατρείας του Θεού;;;

Oι pagans ξεφαντώνουν...οι Χριστιανοί απλά κάθονται κι ακούνε ψαλμούς.
Η διαφορά του πως καταλαβαίνει κανείς το Θεό δε σημαίνει βέβαια ότι κάποιος από τους δυο είναι σωστός ή λάθος.Ο καθένας βρίσκει το δικό του τρόπο για να ενωθεί με τα Θεία.
Ας μην καταδικάζουμε ούτε το ξεφάντωμα ως "ένωση με τα Θεία" ούτε τις "Ψαλμωδίες".
Άλλωστε, υπάρχουν πολλά μονοπάτια για να οδηγηθεί κανείς στην Υπερ-Ψυχή του Συμπαντος, το Θεό. 


Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πως θ' αλλάξει πραγματικά ο κόσμος;;;

Πως θα αλλάξει πραγματικά ο κόσμος;;;

Είναι φριχτό να πιστεύει κανείς οτι με τη δύναμη των όπλων και με το να χαράζει σύνορα πως έτσι θα αλλάξει ο κόσμος.Ο κόσμος δεν αλλάζει όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι.Τα σύνορα και τα όπλα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία στην αλλαγή. Το μόνο που προσφέρουν είναι πόνο αλλά όχι βαθιά πραγματική αλλαγή.
Πρέπει να μάθουμε να ακούμε, λοιπόν, τον διπλανό μας, το γείτονα ή τη γειτόνισσα, αυτόν που συναντάμε όταν πάμε για ψώνια, αυτόν που μας μιλάει για το πρόβλημά του ή το πρόβλημα του γιού του, της κόρης, της γυναίκας του.
Γιατί μέχρι τώρα δεν ακούμε αλλά απλά περνάει στ' αυτιά μας ένας θόρυβος και θέλουμε να πούμε τη δική μας γνώμη γρήγορα χωρίς να μας νοιάζει τι λέει ο άλλος.
Αλλά έτσι δε θα έρθει ποτέ η αλλαγή στον κόσμο. Πρέπει λοιπόν να νοιαζόμαστε για τους άλλους γιατί οι άλλοι, στην πραγματικότητα, είναι εμείς οι ίδιοι.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

MIA ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΛΙΣΜΟ!!!



Η ανωτέρω σελίδα στην φωτογραφία είναι από βιβλίο που έβαλε μια φίλη στο τοίχο της στο facebook.
Όποιος τη διαβάσει θα καταλάβει αμέσως το αυτονόητο, πως δηλαδή η υλιστική άποψη "ότι βλέπω αυτό υπάρχει μόνο" πως δεν στέκει. 
Μια μόνο σελίδα και όμως καταρρίπτει κάθε παράλογη και ανούσια υλιστική λογική που θέλει το σύμπαν μας να μην είναι πάρα μόνο αυτό που βλέπουμε!!!
Και έτσι καταλαβαίνουμε λοιπόν πως αν είναι έτσι τα πράγματα δεν είναι καθόλου παράλογο να πιστεύει κανείς, αιθερικό στο αστρικό, το νοητικό, σε αόρατους κόσμους τύπου παράδεισος-κόλαση για τους χριστιανούς(ναι, ακόμη και αυτοί δικαιώνονται αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα συζήτησης με το τί εννοεί η Βίβλος με τις λέξεις παράδεισος-κόλαση), σε αόρατους κόσμους που κατοικούν "Θεοί ή Θέες". Γιατί έτσι να μην υπάρχει η Άσκαγκρντ ή το Νέφελχάιμ;;;;
Η σύγχρονη επιστήμη δε μίλησε άλλωστε και για 11 διαστάσεις που μας αλληλοδιαπερνούν;;;Δε ξέρω αν έχετε διαβάσει Mπρά'ι'αν Γκρήν ή Μιτσίο Κάκου(και τους δυο τους έχω πολύ σε εκτίμηση)αλλά αν όχι ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο γι' αυτούς σχετικά με τη θεωρία των χορδών και των βρανών(1)
Τέλος πάντων, το θέμα τελικά είναι πως η Θεία Οικονομία(η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τη "θνητή μας Οικονομία") δε θα έφτιαχνε τόσους αόρατους κόσμους για να δώσει ζωή μόνο στον υλικό!!!!Πόσο κουτό θα ήταν αυτό!!!!Ακόμα και ένα μικρό παιδάκι καταλαβαίνει πως κάτι τέτοιο θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας.
Γιατί να ήταν να φτιαχτεί μόνο ο υλικός κόσμος θα έφτιαχνε ο Θείος κόσμος απ' ευθείας τον υλικό χωρίς να φτιάξει άλλους αόρατους.Τι θα το ένοιαζε άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση να υπάρχουν αστρικά και νοητικά;;;
Aλλά υπάρχουν όμως και το ξέρουμε!!!Απόδειξη οι τόσες μαρτυρίες για αστρικές προβολές που ακούμε και που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
Επίσης, όλες θρησκείες καταμαρτυρούν "θαύματα" που δεν εξεηγούν με βάση τους νόμους της "ύλης" αλλά εξηγούνται όμως με βάση νόμους που είναι πέρα από την ύλη και που προς το παρόν μπορούμε να καταλάβουμε μόνο εν μέρει λόγω του περιορισμού μας να τους εννοήσουμε πλήρως.
Τελικά αυτή η σελίδα στην φωτογραφία, αν καταλάβατε, έχει πολύ πιο μεγάλη αξία απ΄' όλη τη Βίβλο και  που προσπαθεί με χίλια μύρια θάματα να δείξει πως "ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ".
Γιατί αν ένα Ον(όπως ο Θεός)είναι αόρατο, πρώτα θα φτιάξει τα αόρατα αλλά ουσιαστικά στοιχεία και μετά τα σωματικά.
Γιατί όπως φτιάχνουμε ένα αυτοκίνητο πρώτα φτιάχνουμε το σκελετό του(τον οποίο αργότερα δε τον βλέπουμε, και άρα ουσιαστικά είναι "αόρατος")και μετά όλα τα άλλα τα εξωτερικά που καλύπτουν τα μηχανικά στοιχεία του, έτσι είναι και το σύμπαν. 





Σημείωση:
(1)Η λέξη στα αγγλικά είναι membranes, από την ελληνική "μεμβράνες" αλλά όπως όλες τις λέξεις έτσι και αυτή την πετσοκόψανε οι Αμερικάνοι και αφήσανε το "branes" που έχει εντελώς τυχαία την ίδια προφορά με το brains(μυαλά).