Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

H Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

Ίσως ένα από τα πιο παράδοξα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ ήταν η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών, ένα  εγχειρίδιο που προετοιμάζει τους ανθρώπους για το τι θα συναντήσουν αφότου αποχωρήσουν από αυτόν τον κόσμο.

Αλλά καλύτερα δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι εννοώ.



Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ


Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ
Στην εσωτερική της έννοια, στην πραγματικά μεγάλη και δυνατή της σημασιολογική ερμηνεία, η σταύρωση που αναπαριστούν με τα αυστηρά τους τελετουργικά οι Χριστιανοί κάθε Μεγάλη Εβδομάδα, ουσιαστικά εμπεριέχει ένα πολύ χαρμόσυνο νόημα και όχι πένθιμο όπως κακώς νομίζει το αδαές πλήθος.
Η Σταύρωση είναι μια από τις μυήσεις. Στη σταύρωση, ο μυούμενος, απαλλάσσεται ολοκληρωτικά από τις πλάνες και εκπληρώνει μια Ανώτερη Άχραντη Χριστική Ποιότητα. Με την μύηση αυτή, η συνειδητότητα διευρύνεται. Εκεί, αποκαλύπτεται(στον μυούμενο) «Ο ΖΩΝ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».
Ο Σταυρός στους τέσσερεις βραχίονές του συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία(γη, νερο, φωτιά, αέρας)και στο κέντρο την ύπαρξη του πέμπτο πιο μυστηριακού(δηλ. τον αιθέρα). Το καθένα από τα τέσσερα στοιχεία έχουν σχέση με τα ζώδια του ταύρου του λέωντα, του σκορπιού και του υδροχόου.
Με την μύηση αυτή, ο υλικός παχυλός κόσμος πεθαίνει. Η φαινομενικότητά του γίνεται πλέον ορατή και ο άνθρωπος βλέπει την ομορφιά του πνεύματος, την πραγματική χαρά της ζωής. Με το γεγονός αυτό, αντικρίζει κανείς πως το σύμπαν είναι ένα θεσπέσιο κόσμημα άπειρου κάλλους!
Η εξωτερική ερμηνεία κάποιου που πεθαίνει και οι ανάλογες όλο δάκρυα αντιδράσεις, είναι τα συμπεράσματα ανθρώπων που δεν κατανόησαν την εσωτερικότητα του έξοχα όμορφου αυτού συμβάντος. Η άγνοια αυτή παγιώθηκε και ενδυναμώθηκε με διάφορους τρόπους σε σημείο που να μη γίνεται πια ορατο κανένα σχεδόν σημάδι αυτής της «Κοσμικής Χαράς».
Όταν κάποιος σταυρώνεται εσωτερικά, όταν κάποιος παίρνει αυτή τη μύηση, κατανοεί την κρισιμότητά της. Όλα γι’ αυτόν αλλάζουν.
Η «ΎΛΗ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ» στέκεται στα πόδια του εσταυρωμένου ανίκανη να κάνει πια κάτι. Η συμβολή της είναι πλέον μηδενική στο εσωτερικό έργο και γι’ αυτό είναι στα πόδια του εσταυρωμένου, σύμφωνα με τη διήγηση.

Έτσι λοιπόν, η ορθή αντίδραση σε μια τέτοια αναπαράσταση δεν είναι θλίψη, καημοί, δάκρυα ή οδύνη. Όχι! Η ορθή αντίδραση είναι χαρά, ζωντάνια, Αγάπη, αυτά δηλαδή που δίδαξε ο μυούμενος της ιστορίας των ευαγγελίων. Άλλωστε τα βιβλία αυτά λέγονται «ευαγγέλια», δηλαδή «χαρμόσυνα μηνύματα» γιατί ο άνθρωπος αυτός μας έδειξε την ατραπό της λύτρωσης και το τι ακριβώς να κάνουμε.
Και αυτό που μας είπε να κάνουμε είναι η Αγάπη.


               

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ....ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑ


Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ
Ποια είναι η εσώτερη σημασία του μυστικού δείπνου και γιατί ήταν «μυστικός»;
Οι περισσότεροι προσπερνούν αυτή την ερώτηση στο μυαλό τους φοβούμενοι ότι(κακώς φυσικά) θα βρουν μιαν απάντηση που δε θα τους αρέσει.
Στην πραγματικότητα όμως η απάντηση είναι πολύ όμορφη.
Ο «μυστικός δείπνος» είναι το «μυστηριακό φαι» που τρέφει τα δώδεκα πέταλα του τσάκρα της Καρδιάς». Είναι επίσης(κατ’ άλλη ερμηνεία)και το πέρασμα από τα δώδεκα ζώδια με την εμπειρία σ’ αυτά να είναι η τροφή
Κατά την πρώτη ερμηνεία αναπτύσσονται τρία είδη εσωτερικών ικανοτήτων μας:

1.      H γνώση – (τα εξωτερικά πέταλα του τσάκρα της καρδιάς ονομάζονται γι’ αυτό το λόγο «πέταλα της γνώσης»)
2.      Η Αγάπη – ( τα ενδιάμεσα πέταλα του τσάκρα της καρδιάς ονομάζονται γι’ αυτό το λόγο «πέταλα της αγάπης»)
3.      Η Θυσία – (τα εσώτερα πέταλα του τσάκρα της καρδιάς ονομάζονται γι’ αυτό το λόγο «πέταλα της θυσίας»)

Η ανάπτυξη και διάνοιξη αυτού του τσάκρα έχει το τελικό αποτέλεσμα ο άνθρωπος να θυσιάζει τον εαυτό του για το καλό όλων, μια ανυπέρβλητη πράξη ηρωισμού, αλτρουισμού και κατανόησης που μόνο τα πιο ενορατικά και φωτεινά όντα μπορούν να εννοήσουν πλήρως.
Η δεύτερη ερμηνεία έχει να κάνει με τον κύκλο των επαναγεννήσεων και τον τροχό του κάρμα.
Ο εσωτεριστής που «παλεύει» πάνω στα δώδεκα ζώδια ανυψώνεται μέσω των ιδιοτήτων που αυτά του δίνουν. Βρίσκει ένα συγκεκριμένο ειδικό σκοπό ή στόχο και «οι δώδεκα μαθητές αστερισμοί» γίνονται βοηθοί του στο όλο εγχείρημά του. Τελικά «δειπνεί μαζί τους» με την φαί τον άρτο και τον οίνο που προσφέρει η κάθε εμπειρία.

Ο Χριστιανισμός αν και έχει λοιπόν πολλές αλληγορίες, ωστόσο αν μετατραπούν σε «κυριολεκτικές ιστορίες» χάνουν το νόημά τους και γίνονται διηγήσεις που συγκινούν τα αδαή πλήθη. Το φως τους και το κάλλος τους τότε χάνεται. Οι σκιές και οι ασχήμιες παίρνουν τη θέση τους και ο όλος εσωτερισμός λησμονείται.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιστεύετε σε κάτι το επιφανειακό ψάξτε πίσω από το «γράμμα», αναζητήσετε τη σοφία πίσω από τις αλληγορίες και πάνω απ’ όλα βρείτε εκεί το Φως που διακαώς ζητά η Ψυχή σας.               

Οι εξωγήινοι της....γης


Βραδύπορα οι "εξωγήινοι"

 
Είναι αυτό ένας εξωγήινος; Μάλλον όχι, αλλά από όλα τα ζώα της Γης, το βραδύπορο θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος υποψήφιος. Και αυτό γιατί τα βραδύπορα (Tardigrades) είναι γνωστό ότι είναι σε θέση να πάνε για δεκαετίες χωρίς τροφή ή νερό, να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από κοντά στο απόλυτο μηδέν έως αρκετά πάνω από το σημείο βρασμού του νερού, να επιβιώσουν πιέσεις από κοντά στο μηδέν μέχρι τις πιέσεις στον πάτο των ωκεανών, και να επιβιώσουν από άμεση έκθεση σε επικίνδυνες ακτινοβολίες. Η εκτεταμένη επιβιωσιμότητα αυτών των ακρόφιλων ελέγχθηκε το 2011 έξω σε τροχιά από ένα διαστημικό λεωφορείο. Τα βραδύπορα είναι τόσο ανθεκτικά εν μέρει επειδή μπορούν να επισκευάσουν το δικό τους DNA και να μειώσουν το σωματικό τους περιεχόμενο τους σε νερό σε ένα μικρό ποσοστό. Μερικές από αυτές τις μικροσκοπικές νερό-αρκούδες έγιναν σχεδόν εξωγήινοι πρόσφατα, όταν εκτοξεύτηκαν προς το φεγγάρι του Άρη, Φόβο με τη ρωσική αποστολή Fobos-Grunt, αλλά έμειναν σε τροχιά γύρω από τη Γη όταν ο πύραυλος απέτυχε. Τα βραδύπορα είναι πιο κοινά από ότι οι άνθρωποι στο μεγαλύτερο μέρος της Γης. Στη παραπάνω ψευδό-χρωματισμένη φωτογραφία από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο είναι ένα βραδύπορο μήκους ενός χιλιοστού που σέρνεται σε βρύα.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ TOY AΡΗ;;;;

Η δημιουργία ιζηματογενών πετρωμάτων από την ύπαρξη νερού αποτελεί στοιχείο που δείχνει ότι κάποτε ήταν δυνατή η εμφάνιση μικροβιακής ζωής στον πλανήτη Άρη, όπως δείχνουν οι έρευνες του μη επανδρωμένου σκάφους Curiosity της NASA που πραγματοποιεί έρευνες στον “Κόκκινο Πλανήτη”.


Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, το Curiosity για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το το τρυπάνι του για να συλλέξει δείγματα από έναν βράχο στον Κρατήρα Γκέιλ.
Οι χημικές αναλύσεις στο ενσωματωμένο εργαστήριο του Curiosity έδειξαν ότι τα δείγματα αποτελούνταν κατά 20% από άργιλο, που πιθανότατα σχηματίστηκε από την αντίδραση τρεχούμενου νερού με πυριγενή πετρώματα.
Όπως ανακοίνωσε η NASA σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης (12/3), τα δεδομένα δείχνουν ότι το σκάφος βρίσκεται στις εκβολές ενός αρχαίου συστήματος ποταμών ή ρηχών λιμνών.
Αντίστοιχα ίχνη έχουν βρεθεί και σε άλλες περιοχές του Άρη. Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο σημείο Curiosity βρήκε ότι το νερό δεν ήταν όξινο ή οξειδωτικό σε βαθμό τέτοιο που να εμποδίσει την ανάπτυξη ζωής.
Επίσης, τα επίπεδα αλάτων δεν βρίσκονταν σε απαγορευτικά επίπεδα με την παρουσία θειικού ασβεστίου να δείχνει ότι το νερό ήταν ουδέτερο ή ήπια αλκαλικό.
Τέλος, τα υλικά που ανίχνευσε το Curiosity θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει στα εξωγήινα μικρόβια μια πηγή χημικής ενέργειας για την ανάπτυξή τους, επισήμαναν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) το οποίο διαχειρίζεται την αποστολή.
«Μια θεμελιώδης ερώτηση που καλείται να απαντήσει αυτή η αποστολή είναι το κατά πόσο θα μπορούσε ο Άρης να είχε προσφέρει ένα περιβάλλον κατάλληλο για τη ζωή» δήλωσε ο Μάικλ Μέγιερ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στα κεντρικά της NASA στην Ουάσινγκτον.
«Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η απάντηση είναι ναι» είπε. (econews)

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Παρά τις άδικες δυσφημίσεις που έχει υποστεί ο διαλογισμός από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ωστόσο παραμένει μια μέθοδος η οποία αφυπνίζει τον άνθρωπο. Είναι τόσο φυσικός και τόσο εύκολος που είναι κρίμα να μην τον εφαρμόζει κανείς.
Τα ωφέλη κυρίως που αποφέρει είναι:

  1. Πνευματικά
  2. Ψυχικά
  3. Νοητικά
  4. Συναισθηματικά
  5. Σωματικά
Ο Διαλογισμός κάνει τον άνθρωπο να συνειδητοποιεί πως δεν είναι αποχωρισμένος από τα άλλα όντα .Με τον διαλογισμό η Αγάπη γίνεται εφικτή και η ένωση με την Ψυχή δεν είναι απατηλό όνειρο αλλά πραγματικότητα.

Ο Διαλογισμός αναπτύσσει τον Νου μας, τον τον Αφηρημένο όσο και τον Κατώτερο ή Συγκεκριμένο Νου που ονομάζουμε συνήθως με τη λέξη "λογική".Η ανάπτυξη αυτή είναι πολύ ωφέλιμη για επιστήμονες ή διανοούμενους.

Ο Διαλογισμός βάζει μια τάξη στα άστατα συναισθήματά μας που τόσο μας τυρανάνε όλους. Με τον διαλογισμό, τα συναισθήματα χαλιναγωγούνται και συγκρατούνται. Ειδικά τα κατώτερα συναισθήματα όπως ξεσπάσματα θυμού, κυκλοθυμίες, καταθλίψεις, βίαιες συμπεριφορές, μίση και άλλα συναφή, μπορούν να ελεγχθούν κατά βούληση.

Ο Διαλογισμός προσφέρει θετικά αποτελέσματα πάνω στο σώμα. Το κάνει πιο δυνατό και πιο υγιές κάτι που έχει αποδειχτεί και πειραματικά σε μεγάλα πανεπιστήμια από σοβαρούς μελετητές. 

Η προπαγάνδα τελικά κατά του διαλογισμού είναι άσκοπη, κακόβουλη και δημιουργείται μόνο από προκατειλημμένους ή φοβισμένους ανθρώπους που τρέμουν μόνο αυτό που αγνοούν.

Αυτά είναι, σε γενικές γραμμές, οφέλη του διαλογισμού στον άνθρωπο. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να διαπιστώσει κανείς αλλά τα ανωτέρω είναι τα κυριότερα και τα πιο χρήσιμα κατά την άποψη του γράφοντος.